Βούλγαροι φοιτητές έχουν αποκλείσει εδώ και ημέρες την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο της Σόφιας «Άγιος Κλήμης Αχρίδας», εμποδίζοντας το διοικητικό προσωπικό να εισέλθει στον χώρο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους με βασικό αίτημα την πτώση της κυβέρνησης. Η κατάληψη του πανεπιστημίου διαρκεί τρεις εβδομάδες και οι φοιτητές φαίνονται αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν.

Εκπρόσωποι των διαδηλωτών που αυτοαποκαλούνται «Οι Φοιτητές που Ξυπνούν Νωρίς» ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προβούν στη λήψη πιο δραστικών μέτρων, καθώς έπειτα από 150 μέρες διαδηλώσεων το βασικό αίτημά τους για παραίτηση της κυβέρνησης δεν έχει εισακουσθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το κεντρικό κτήριο του πανεπιστημίου θα παραμείνει υπό πλήρη κατάληψη. Η κατάληψη θα διαρκέσει όσο έχουμε δύναμη» υπογράμμισε ο επικεφαλής των διαδηλωτών Στάνισλαβ Καστσίνσκι.

Συνολικά, στη χώρα υπό κατάληψη τελούν 15 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Τις κινητοποιήσεις των φοιτητών στήριξε με δημόσιες δηλώσεις του ο φημισμένος Βούλγαρος θεατρικός συγγραφέας Στέφαν Μόσκοφ.

Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης