«Δριμύ κατηγορώ», κατά της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ, εξαπέλυσε στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός και νυν συνπρόεδρος του κεντροδεξιού «Γαλάζιου Συνασπισμού», Ιβάν Κόστοφ, κατά τη συζήτηση πρότασης μομφής που κατατέθηκε κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την πρόσφατη επικριτική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Βουλγαρία.

«Ναυάγιο της ευρωπαϊκής ανάπτυξης της Βουλγαρίας», είναι το κύριο συμπέρασμα της Ευρωπαϊκής Έκθεσης για την πεντάχρονη επιτήρηση της Βουλγαρίας, επισήμανε ο κ. Κόστοφ. Και συνέχισε: «Η επιτήρηση μας θα συνεχιστεί, αντί να λήξει, όπως προέβλεπε η Συνθήκη Προσχώρησης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα εκτιμάται πια η επόμενη κυβέρνηση, αφού κάθε ελπίδα για τη σημερινή έχει πια εξατμιστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις του Σεργκέι Στανίσεφ και του Συμεών Σαξκομπουργκότσκι, για ανεπάρκεια στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Κόστοφ υπογράμμισε, ότι «ο Μπόικο Μπορίσοφ έχει ανεβάσει το οργανωμένο έγκλημα της Βουλγαρίας σε «μοναδική θέση στα μάτια του Ευρωπόλ». Είπε, ακόμη, ότι «οι διαδοχικές αυτές πολιτικές αποτυχίες καταστρέφουν την αξιοπρέπεια μας, ως ανθρώπων που είναι σε θέση να λύνουν μόνοι τους τα προβλήματά τους».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «ενώ είναι πια σαφές πως το κυβερνών κόμμα έχει χάσει τις ευκαιρίες που είχε, η παράταξη του «Δημοκράτες για Ισχυρή Βουλγαρία» (ΔΙΒ) δεν θα παρευρεθεί στη σημερινή συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης στη Βουλή και «δεν πρόκειται να δώσει άφεση των αμαρτιών στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις δικές τους αποτυχίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης