Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων και μετά τις πρωτόγνωρες χιονοπτώσεις, ένα κύμα σφοδρών καταιγίδων χτύπησε τη Μ. Βρετανία. Ιδιαίτερα στη νότιο πλευρά του νησιού, η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών προειδοποιεί για τουλάχιστον 90 περιπτώσεις πλημμυρών, ενώ Αστυνομία και Πυροσβεστική ανταποκρίνονται σε εκατοντάδες επείγουσες κλήσεις.

Μερικές περιοχές έφτασαν μέσα σε μία ημέρα το μηνιαίο επίπεδο βροχόπτωσης για το Φεβρουάριο. Για παράδειγμα στο Σόρχαμ του δυτικού Σάσεξ η βροχή έφτασε τα 4.1 εκατοστά με την περιοχή να έχει κατά μέσο 5.7 εκατοστά, ενώ και το Νόρντχολντ του Μίντλσεξ είδε να πέφτουν 3.8 εκατοστά νερού, με το μέσο όρο της περιοχής να είναι στο 3.9 για όλο το μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροδρόμιο του Μπρίστολ έκλεισε τη νύχτα, εξαιτίας επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, αλλά επαναλειτουργεί πλέον κανονικά με σχετικά μικρές καθυστερήσεις.

Ο επικεφαλής Άμυνας κατά της πλημμύρας στην υπηρεσία Περιβάλλοντος είπε στο «BBC»: «Οι πλημμύρες στα νότια του νησιού είναι αποτέλεσμα σφοδρών βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με το λιώσιμο του χιονιού από τις προηγούμενες μέρες και την υπερχείλιση των ποταμών από τις παλίρροιες».

Συνέχισε ωστόσο καθησυχάζοντας: «Δε θα έχουμε τις πλημμύρες του καλοκαιριού του 2007. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είδαμε αρκετές απομονωμένες περιοχές να πλημμυρίζουν και πολλούς δρόμους με λιμνάζοντα νερά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τον αριθμό των πλημμυρισμένων ιδιοκτησιών του 2007».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης