Βούτσιτς: Η Σερβία επιθυμεί να γίνει σύμμαχος της Γερμανίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014, 17:36
Βούτσιτς: Η Σερβία επιθυμεί να γίνει σύμμαχος της Γερμανίας
Την πρόθεσή του να εργαστεί για τη αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας του με τη Γερμανία εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Το Βελιγράδι θα γίνει αξιόπιστος σύμμαχος του Βερολίνου», δήλωσε ο κ. Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στη Γερμανία, στις 11 Ιουνίου. «Η Σερβία επιθυμεί, και αυτό το δηλώνουμε χωρίς να ντρεπόμαστε, να γίνει σύμμαχος της Γερμανίας κάτι που στο παρελθόν δεν μπορέσαμε να πετύχουμε» αναφέρει στη δήλωσή του ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Συμπλήρωσε δε ότι «η συμμαχία με τη Γερμανία αποτελεί βασικό στόχο της σερβικής εξωτερικής πολιτικής και θα ωφελήσει τη χώρα πολιτικά και οικονομικά».

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι κατά τις συνομιλίες που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στη Σερβία, την πάταξη της διαφθοράς, το ζήτημα του Κοσόβου αλλά και το θέμα της Ουκρανίας.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανήγγειλε έντονη διπλωματική δραστηριότητα για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Αύριο επισκέπτεται το Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ακολουθεί μεθαύριο το ταξίδι του Βούτσιτς στη Γερμανία και λίγες ημέρες αργότερα έρχεται στη Σερβία ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λάβροφ.

Στις 30 Ιουνίου πραγματοποιείται στο Βελιγράδι το σερβο-γερμανικό οικονομικό φόρουμ ενώ στις αρχές Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Σερβίας επισκέπτεται τη Γαλλία και στη συνέχεια τη Ρουμανία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014, 17:37