Βραβεύουν τη Μέρκελ στη Βουλγαρία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, 13:16
Βραβεύουν τη Μέρκελ στη Βουλγαρία
Η ανώτατη διάκριση του βουλγαρικού κράτους, το παράσημο «Στάρα Πλάνινα», θα απονεμηθεί σήμερα
στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, με τον οποίο θα συζητήσει τις συνέπειες και την πορεία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, την ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του Σένγκεν και τις απελάσεις Ρομά από τη Γαλλία.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος θα την παρασημοφορήσει για τη σημαντική, όπως τονίζεται, προσφορά της στην προώθηση των βουλγαρο-γερμανικών σχέσεων και για την εξαιρετική συνεισφορά της στην ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και για τη συμβολή της στην απελευθέρωση των Βούλγαρων νοσηλευτριών από τη Λιβύη και την επιστροφή τους στη Βουλγαρία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα μιλήσει, επίσης, σε γερμανο-βουλγαρικό επιχειρηματικό φόρουμ και θα λάβει τον τίτλο της επίτιμης διδάκτορος του Πανεπιστημίου Angel Kancehev του Πανεπιστημίου του Ρούσε.

Η τελετή θα γίνει, ωστόσο, στη Σόφια, λόγω του περιορισμένου χρόνου στο πρόγραμμα της Μέρκελ.

Μετά τη Σόφια, η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι.

Η σημερινή είναι η πρώτη επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας στη Βουλγαρία. Άλλοι δύο προκάτοχοί της είχαν επισκεφθεί τη βαλκανική αυτή χώρα: ο Χέλμουτ Κολ το 1993 και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ το 1999 και το 2004.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, 13:16