Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 614 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 23.384 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 87.618 νεκρούς επί συνόλου 2.442.375 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί τα επίσημα δεδομένα για την έκταση της πανδημίας πολύ υποτιμημένα, εξηγώντας πως δεν γίνονται αρκετά τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας αναγνώρισε ότι τα στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, καθώς πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν χάσει τις δουλειές τους δεν μπόρεσαν να υποβάλλουν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Folha de São Paulo, ο υφυπουργός αρμόδιος για την οικονομική πολιτική Αδόλφου Σαξίντα είπε πως η εικόνα που καταγράφεται επίσημα δεν είναι ακριβής. «Η ανεργία έχει ήδη αυξηθεί, τα δεδομένα δεν το δείχνουν αυτό, για να είμαστε ειλικρινείς. Πρέπει να ετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που θα χτυπήσει σκληρά τη βραζιλιάνικη οικονομία. Τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης της ανεργίας θα αυξηθεί αλματωδώς».

Ο δείκτης της ανεργίας το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάιο έφθασε στο 12,9%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο της τελευταίας διετίας στη Βραζιλία. Τα στοιχεία για τον Ιούνιο, που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας, αναμένεται να δείξουν περαιτέρω άνοδό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης