Οι αρχές της Βραζιλίας εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 95 αστυνομικών στην Πολιτεία Ρίου ντε Τζανέιρο, καθώς τους βαρύνουν υποψίες ότι πούλαγαν όπλα σε μέλη συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά και ειδοποιούσαν για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον τους, στην πιο εκτεταμένη πρωτοβουλία αυτού του είδους για την καταπολέμηση της διαφθοράς στα σώματα ασφαλείας.

Εκδόθηκαν επίσης άλλα 90 εντάλματα σύλληψης σε βάρος υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών, ανέφεραν η αστυνομία και η εισαγγελία της Πολιτείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως το μεσημέρι, περίπου 50 από τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν, εκ των οποίων οι μισοί ανήκαν στις τάξεις της αστυνομίας, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι εισαγγελείς εξήγησαν ότι η κίνηση αυτή στοχοθετεί εκείνους τους αστυνομικούς οι οποίοι διατηρούν σχέσεις με ισχυρές συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και πρακτικά ελέγχουν ολόκληρες περιοχές της μητροπολιτικής περιοχής του Ρίου ντε Τζανέιρο.

Οι αστυνομικοί φέρονται να πούλησαν ισχυρά τουφέκια σε αφεντικά συμμοριών και να τα ειδοποιούσαν για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στις φαβέλες, τις υποβαθμισμένες συνοικίες, με αντάλλαγμα δωροδοκίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης