Βραζιλία: Αποπομπή γερουσιαστή λόγω… διαφθοράς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012, 04:19
Βραζιλία: Αποπομπή γερουσιαστή λόγω… διαφθοράς
Στην αποπομπή ενός γερουσιαστή προχώρησαν, την Τετάρτη, οι Αρχές στη Βραζιλία ύστερα από τη σύνδεση του ονόματός του με σκάνδαλα διαφθοράς, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο Demostenes Torres είναι ο δεύτερος γερουσιαστής που απομακρύνεται από τη θέση του στη διάρκεια των 188 χρόνων ιστορίας του συγκεκριμένου Νομοθετικού Σώματος.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο συγκεκριμένος άνδρας είχε λάβει συστηματικά στο παρελθόν ορισμένα «δώρα» από τον πλούσιο επιχειρηματία, Carlos Augusto Ramos, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να δοθούν προνόμια στις επιχειρήσεις του τελευταίου. Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι όλες οι κατηγορίες στερούνται λογικής βάσης και αποδεικτικών στοιχείων, προσθέτοντας ότι διώκεται για πολιτικούς σκοπούς.

Από την πλευρά της πάντως η Αστυνομία εμφανίζεται κατηγορηματική, σημειώνοντας ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που «καίνε» τον πρώην γερουσιαστή καθώς και στοιχεία για πάνω από 40 συναντήσεις μεταξύ των δύο ανδρών. Εκτιμάται ότι ο Carlos Augusto Ramos του πρόσφερε για τις υπηρεσίες του πάνω από 1,5 εκατ. δολάρια.Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική ζωή στη Βραζιλία κλονίζεται από σκάνδαλα διαφθοράς. Το 2011, έξι κορυφαίοι αξιωματούχοι υπέβαλαν την παραίτησή τους σε μια χώρα η οποία έχει μετατραπεί στον… «Παράδεισο των κατασκευαστικών εταιρειών», την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι δολοφονίες ακτιβιστών στον Αμαζόνιο. Η Βραζιλία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Διαβάστε επίσης:
Βραζιλία: Έτρεξαν για την ειρήνη και την ασφάλεια, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, 05:40

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012, 04:40