Στην αποπομπή ενός γερουσιαστή προχώρησαν, την Τετάρτη, οι Αρχές στη Βραζιλία ύστερα από τη σύνδεση του ονόματός του με σκάνδαλα διαφθοράς, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο Demostenes Torres είναι ο δεύτερος γερουσιαστής που απομακρύνεται από τη θέση του στη διάρκεια των 188 χρόνων ιστορίας του συγκεκριμένου Νομοθετικού Σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο συγκεκριμένος άνδρας είχε λάβει συστηματικά στο παρελθόν ορισμένα «δώρα» από τον πλούσιο επιχειρηματία, Carlos Augusto Ramos, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να δοθούν προνόμια στις επιχειρήσεις του τελευταίου. Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι όλες οι κατηγορίες στερούνται λογικής βάσης και αποδεικτικών στοιχείων, προσθέτοντας ότι διώκεται για πολιτικούς σκοπούς.

Από την πλευρά της πάντως η Αστυνομία εμφανίζεται κατηγορηματική, σημειώνοντας ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που «καίνε» τον πρώην γερουσιαστή καθώς και στοιχεία για πάνω από 40 συναντήσεις μεταξύ των δύο ανδρών. Εκτιμάται ότι ο Carlos Augusto Ramos του πρόσφερε για τις υπηρεσίες του πάνω από 1,5 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική ζωή στη Βραζιλία κλονίζεται από σκάνδαλα διαφθοράς. Το 2011, έξι κορυφαίοι αξιωματούχοι υπέβαλαν την παραίτησή τους σε μια χώρα η οποία έχει μετατραπεί στον… «Παράδεισο των κατασκευαστικών εταιρειών», την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι δολοφονίες ακτιβιστών στον Αμαζόνιο. Η Βραζιλία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Διαβάστε επίσης:
Βραζιλία: Έτρεξαν για την ειρήνη και την ασφάλεια, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, 05:40

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης