Η Βραζιλία αποφάσισε σήμερα να κλείσει τα χερσαία σύνορά της με την Αργεντινή, την Παραγουάη, τη Βολιβία, το Περού, την Κολομβία, το Σουρινάμ και τη Γαλλική Γουιάνα, λόγω της πανδημίας Covid-19, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει για 15 ημέρες και δεν αφορά τους Βραζιλιάνους πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, τους αλλοδαπούς που διαθέτουν άδεια παραμονής στη χώρα, τους διπλωμάτες και στελέχη διεθνών οργανισμών. Τα φορτηγά που μεταφέρουν αγαθά θα περνούν κανονικά από τα σύνορα. Από την Τετάρτη, έχουν κλείσει τα σύνορα και με τη Βενεζουέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα σήμερα, το Ρίο ντε Τζανέιρο, ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της χώρας, ανέφερε ότι καταγράφηκαν στην πόλη οι δύο πρώτοι θάνατοι από τον SARS-CoV-2. Συνολικά οι νεκροί στη Βραζιλία ανέρχονται στους 6.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, τα δύο νέα θύματα είναι μια 63χρονη γυναίκα και ένας 69χρονος άνδρας που έπασχαν και οι δύο από διαβήτη.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 428, δηλαδή υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνήτης του Ρίο Ουίλσον Βιτζέλ κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα γυμναστήρια και τις παραλίες.

Στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας έχουν περιοριστεί οι κοινωνικές συναθροίσεις, σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί ο ρυθμός εξάπλωσης της ασθένειας, ενώ ζητήθηκε να κλείσουν τα εμπορικά κέντρα και τα νάιτκλαμπ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης