Ο υποψήφιος της Άκρας Δεξιάς Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή στη Βραζιλία, είδε τον έναν από τους γιους του, τον Εντουάρντο, να εκλέγεται βουλευτής με την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της χώρας, ενώ ο πρωτότοκος γιος του, ο Φλάβιου, κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση μια έδρα στη Γερουσία.

Ο Εντουάρντο Μπολσονάρου, 34 ετών, επανεξελέγη βουλευτής συντρίβοντας το απόλυτο ρεκόρ ψήφων στις βουλευτικές εκλογές, με περισσότερους από 1,8 εκατ. πολίτες να τον αναδεικνύουν αντιπρόσωπο της Πολιτείας Σάo Πάουλο στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένας άλλος πολιτικός της Άκρας Δεξιάς, ο Ενέας Καρνέιρου, γιατρός με φανταχτερά γούστα και μακριά γενειάδα, που απεβίωσε το 2007. Είχε συγκεντρώσει 1,5 εκατ. ψήφους το 2002.

Ο Φλάβιο Μπολσονάρου, 37 ετών, κέρδισε με άνεση μία από τις δύο έδρες γερουσιαστών του Ρίο ντε Ζανέιρο με περισσότερες από 4 εκατ. ψήφους.

Ο δευτερότοκος γιος, ο Κάρλος Μπολσονάρου, 35 ετών, είχε αναδειχθεί το 2000 ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος στο Ρίο, στα 17 του χρόνια, αξίωμα στο οποίο συνεχίζει να βρίσκεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον υποψήφιο της Κεντροαριστεράς Φερνάντo Αντάτζι, έχει συνολικά πέντε παιδιά, τέσσερις γιους και μία κόρη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης