Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου εξήλθε το Σάββατο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, αφού είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, την ώρα που χιλιάδες γυναίκες κατέκλυσαν τους δρόμους της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για την υποψηφιότητά του.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο σήμερα αναφέρεται ότι ο Μπολσονάρου πήρε εξιτήριο στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Σύμφωνα με την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του, θα ταξιδέψει αεροπορικώς στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου διετέλεσε γερουσιαστής για σχεδόν 3 δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οργισμένες από τα κατά καιρούς προσβλητικά σχόλια του ακροδεξιού υποψηφίου, ενός νοσταλγού της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985) που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, καθώς μεταξύ άλλων ευτέλισε τον βιασμό και δικαιολόγησε το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, γυναίκες κάλεσαν σε μαζικές κινητοποιήσεις κατά του χρησιμοποιώντας hashtag όπως #NotHim.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας, από το Μανάους στη ζούγκλα του Αμαζονίου έως το Σάο Πάουλο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Νομίζω ότι, όχι μονάχα οι γυναίκες, αλλά όλοι μας δεν πρέπει να ψηφίσουμε τον Μπολσονάρου διότι είναι ρατσιστής, σεξιστής, είναι ομοφοβικός, δεν είναι ανοικτός προς όλους και δεν αντιλαμβάνεται ότι η Βραζιλία είναι μια πολυπολιτισμική χώρα» δήλωσε η 17χρονη Νουρία Καρνάκις, από το Σάο Πάουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι η λύση», συμπλήρωσε. Την ίδια ώρα, υποστηρικτές του ακροδεξιού υποψηφίου βγήκαν επίσης στους δρόμους.

«Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να λέει κάτι κακό για τις γυναίκες» είπε η Αλεσάντρα Σαμπάιο, 39 ετών, που συμμετείχε σε πορεία υπέρ του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Τάσσεται κατά του βιασμού, των ναρκωτικών και υπέρ της οικογένειας. Έχω δύο κόρες και θέλω το καλύτερο για αυτές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης