Περίπου 2.000 άνθρωποι συμμετείχαν την Κυριακή σε αγώνα δρόμου 5 χλμ., περνώντας μέσα από τα επικίνδυνα σοκάκια της φαβέλας, Αλεμάο, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Το συγκεκριμένο τμήμα της πόλης βρισκόταν για χρόνια υπό τον έλεγχο πανίσχυρων συμμοριών και μόλις το δεύτερο μισό του 2011 οι Αρχές κατάφεραν να επαναφέρουν την τάξη, έχοντας όμως συνεχώς ανεπτυγμένες, σε στρατηγικά σημεία, σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Kατοίκους της λεγόμενης «οικονομικής πρωτεύουσας» υποδέχτηκαν τους δρομείς με ένα χαμόγελο και ένα «ζεστό» χειροκρότημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος αυτής της ενέργειας ήταν να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση της Βραζιλίας να μην «ξεχάσει» τους πολίτες της μετά την ολοκλήρωση των δύο μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα φιλοξενηθούν εκεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ) και οι Ολυμπιακοί Αγώνες (2016) πηγαίνουν «πακέτο» με τη λήψη εκτεταμένων μέτρων ασφαλείας, με τη διεθνή κοινότητα να ασκεί έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση, να προχωρήσει στην αγορά εξελιγμένων συστημάτων παρακολούθησης προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια βομβιστικής επίθεσης στη διάρκεια των δύο κορυφαίων αθλητικών γεγονότων.

Η πρόεδρος της «χώρας του καφέ», Dilma Rousseff, βρίσκεται εδώ και μήνες στο επίκεντρο έντονης κριτικής λόγω σκανδάλων διαφθοράς, με τα οποία έχουν συνδέσει το όνομά τους πρώην κυβερνητικά στελέχη. Παράλληλα, «φουντώνουν» καθημερινά οι φωνές που κάνουν λόγο για άνευ όρων παράδοση των τροπικών εκτάσεων στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες κάνουν «χρυσές» δουλειές στη Βραζιλία.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Επιχείρηση «σκούπα» σε παραγκούπολη της Βραζιλίας, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011, 04:27
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟ στη Βραζιλία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012, 03:41
Βίαιη έφοδος σε παραγκούπολη στη Βραζιλία, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012, 03:08
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης