Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έστειλε την Τρίτη στη Γερουσία τον διορισμό του διπλωμάτη καριέρας Νέστορ Φόρστερ ως πρέσβη στις Ηνωμένες Πολιτείες βάζοντας τέρμα σε μια ‘σάγκα’ κατά την οποία ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου επιχείρησε να τοποθετήσει τον γιο του στη θέση αυτή.

Ο Φόρστερ, που είναι επιτετραμμένος στην πρεσβεία της Ουάσινγκτον, θα πρέπει να περάσει από ακρόαση στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας, η οποία θα πρέπει να εγκρίνει τη τοποθέτηση αυτή με ψηφοφορία. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας είπε ότι δεν αναμένει αντίδραση στον διορισμό του και ότι έχει λάβει θετική απόκριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπολσoνάρου είχε προωθήσει αρχικά τον διορισμό του γιου του Εντουάρντου ως πρεσβευτή, αλλά στο τέλος εγκατέλειψε την ιδέα εν μέσω μιας διαμάχης με το τότε κόμμα του, το PSL. Σε κάποιο σημείο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε πει ότι θα καλωσόριζε τον Εντουάρντου ως πρεσβευτή.

Ο Φόρστερ, που είναι φίλος με τον υπουργό Εξωτερικών Ερνέστου Αραούζου –ο οποίος προασπίζεται ιδέες κατά της παγκοσμιοποίησης- δεν είχε μεγάλη δημόσια έκθεση κατά το παρελθόν. Ήταν ο ευνοούμενος του Αραούζου για τον θώκο του πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης