Βραζιλία: Η πρόεδρος Rousseff κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της για προδοσία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 23:26
Βραζιλία: Η πρόεδρος Rousseff κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της για προδοσία
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Dilma Rousseff κατηγόρησε σήμερα για "προδοσία" τον αντιπρόεδρο της χώρας Michel Temer, ο οποίος επέτρεψε χθες τη διαρροή μιας ομιλίας που είχε προετοιμάσει στην περίπτωση που θα διαδεχόταν την πρόεδρο η οποία απειλείτο με αποπομπή από το Κοινοβούλιο.

"Ζούμε περίεργες στιγμές ενός πραξικοπήματος, μιας φάρσας και προδοσίας" δήλωσε η Rousseff από τη Μπραζίλια, καταλογίζοντας, χωρίς να τον κατονομάζει, στον Temer ότι είναι "επικεφαλής συνωμότη".

Ο Temer, επικεφαλής της κεντρώου κόμματος PMDB, που πρόσφατα αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τη Rousseff, "παραδέχθηκε" χθες ότι "κατά λάθος" διέρρευσε ένα ηχογραφημένο διάγγελμά του "προς τον λαό της Βραζιλίας" την οποία είχε προετοιμάσει στην περίπτωση της αποπομπής της Rousseff.

Στην ομιλία αυτή, ο πολιτικός υποστηρίζει ότι η "μεγάλη αποστολή που αναλαμβάνει ο ίδιος είναι να καθησυχάσει την χώρα, να ενώσει την χώρα".

Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στα κόμματα να συνεργαστούν "ώστε να εξέλθει η χώρα από την (οικονομική και πολιτική) κρίση".

"Οι μάσκες των συνωμοτών έπεσαν. Αυτή η ενέργεια αποκαλύπτει μια προδοσία σε βάρος μου, σε βάρος της Δημοκρατίας, απόδειξη ότι ο αυτός ο επικεφαλής συνωμότης δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση προς τον λαό" αντεπιτέθηκε η Rousseff.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 23:26