Βραζιλία: Η Ρούσεφ μειώνει τη διαφορά από τη Σίλβα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 03:48
Βραζιλία: Η Ρούσεφ μειώνει τη διαφορά από τη Σίλβα
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ έχει μειώσει την εκλογική απόστασή της από την υποψήφια της αντιπολίτευσης Μαρίνα Σίλβα σε μια πιθανή μονομαχία τους στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις αρχές Οκτωβρίου, δείχνει μια νέα δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Η διαφορά των δυο υποψηφίων για τον πολύ πιθανό κρίσιμο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών έχει μειωθεί στις επτά ποσοστιαίες μονάδες (από εννέα που ήταν πριν λίγες ημέρες), σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ibope. Συγκεκριμένα η Μαρίνα Σίλβα φαίνεται να κερδίζει τον δεύτερο γύρο με 46% των ψήφων, έναντι 39% που λαμβάνει η Ντίλμα Ρούσεφ.

Όσον αφορά στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, η Ρούσεφ αύξησε τη διαφορά της στο 37% από 34% που ήταν κατά την προηγούμενη δημοσκόπηση ενώ και η υποστήριξη προς τη Σίλβα αυξήθηκε στο 33% από 29%. Αντιθέτως ο τρίτος προεδρικός υποψήφιος ο κεντρώος Αέσιο Νέβες υποχώρησε αισθητά στο 15% από το 19%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.506 άτομα σε πανεθνικό επίπεδο στο χρονικό διάστημα από την Κυριακή έως και την Τρίτη. Η δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Εstado de S. Paulo, έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος συν ή πλην δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 03:48