Βραζιλία: Ο Φερνάντου Αντάτζι απαιτεί «σεβασμό» προς τους 45 εκατομμύρια εκλογείς που τον ψήφισαν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, 03:06
Βραζιλία: Ο Φερνάντου Αντάτζι απαιτεί «σεβασμό» προς τους 45 εκατομμύρια εκλογείς που τον ψήφισαν
Ο Φερνάντου Αντάτζι, ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς για την προεδρία της Βραζιλίας, που ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή, απαίτησε «σεβασμό προς τα 45 εκατομμύρια των ψηφοφόρων» που τον υποστήριξαν, μετά την επικράτηση του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος έχει διαμηνύσει ότι τους αντιπάλους του τους περιμένει «η φυλακή ή η εξορία».

Ο Μπολσονάρου εξασφάλισε το 55,2% των ψήφων, έναντι του 44,8% του Αντάτζι, ανακοίνωσε το Ανώτατο Εκλογοδικείο (TSE), η εκλογική επιτροπή της χώρας, με το 99,6% των ψηφοδελτίων να έχει πλέον καταμετρηθεί.

Επικαλούμενος τις «πάνω από 45 εκατομμύρια ψήφους» που έλαβε, ο Αντάτζι, ο υποψήφιος του Κόμματος Εργαζομένων (PT), δήλωσε πως «αυτό το μεγάλο μέρος του βραζιλιάνικου λαού πρέπει να γίνει σεβαστό».

«Διακυβεύονται τώρα τα ατομικά, τα πολιτικά, τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα», είπε ο Αντάτζι και πρόσθεσε: «Έχουμε την ευθύνη να αποτελέσουμε μια αντιπολίτευση που θα βάζει τα συμφέροντα του έθνους πάνω απ' όλα».

Ο Αντάτζι δεν συνεχάρη για τη νίκη του τον Μπολσονάρου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μπροστά στους υποστηρικτές του στο Σαν Πάουλου, έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία πολύ σκληρή και τεταμένη. Ο υποψήφιος της άκρας δεξιάς βάσισε όλη την εκστρατεία του στην υπόσχεση της καθολικής, βίαιης κατεδάφισης των 13 χρόνων (2003-2016) της κυριαρχίας του PT στο πολιτικό σκηνικό της Βραζιλίας.

Ο Αντάτζι είχε δηλώσει λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες ότι «θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να εμποδίσει τον φασισμό» να επικρατήσει στη Βραζιλία και επανέλαβε την Κυριακή το πρωί, καθώς ψήφιζε, ότι «η δημοκρατία και οι ατομικές ελευθερίες διατρέχουν κίνδυνο» στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, 03:06