Βραζιλία: Πέντε πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε την Τρίτη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, 08:49
Βραζιλία: Πέντε πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε την Τρίτη

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση την Τρίτη επταώροφης πολυκατοικίας στην πόλη Φορταλέζα στη βορειοανατολική Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία εξακολουθεί να αναζητεί πέντε αγνοουμένους.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Εντουάρντο Χολάντα επιβεβαίωσε τον εντοπισμό του πτώματος μίας γυναίκας 31 ετών, ενώ δήλωσε ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα βρεθούν ζωντανοί οι πέντε αγνοούμενοι.

«Έχουμε πραγματοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν επιχειρήσεις διάσωσης στις οποίες άνθρωποι εντοπίστηκαν ζωντανοί έπειτα από 48 ώρες. Εργαζόμαστε βάσει αυτής της υπόθεσης» ανέφερε.

Εκτιμάται ότι 19 άνθρωποι ήταν στην πολυκατοικία αυτή, που βρίσκεται σε μια συνοικία της ανώτερης μεσαίας τάξης της Φορταλέζα, την ώρα που το κτήριο κατέρρευσε.

Μετά την κατάρρευση την Τρίτη το πρωί, οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς εννέα ανθρώπους.

Οι Αρχές προς το παρόν έχουν ταυτοποιήσει τέσσερα από τα πέντε θύματα: εκτός από την 31 ετών γυναίκα, δύο άνδρες ηλικίας 30 και 60 ετών, καθώς και μία ηλικιωμένη 81 ετών έχουν ταυτοποιηθεί. Η ταυτότητα του άλλου θύματος, το πτώμα του οποίου ανασύρθηκε από τα ερείπια την Τετάρτη, δεν έχει αποκαλυφθεί.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της κατάρρευσης, αν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κάτοικοι είχαν καταγγείλει ότι το κτήριο ήταν πολύ παλιό.

Η δημαρχία της Φορταλέζα αποκάλυψε την Τετάρτη ότι το κτήριο είχε κατασκευαστεί παράνομα, χωρίς οικοδομική άδεια.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, 08:49