Αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται οι κάτοικοι περιοχών στην επαρχία του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

Εικόνες από το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δείχνουν αγροτικές περιοχές να έχουν καλυφθεί από τα νερά της βροχής και δρόμους χωριών και κωμοπόλεων να έχουν μετατραπεί σε… ποτάμια λάσπης. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να παρουσιάζονται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας και κυρίως στην πόλη Χερέμ, όπου περισσότεροι από 200 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορμοί δέντρων προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και σπίτια, ενώ τα «φουσκωμένα» ποτάμια υπερχείλισαν με αποτέλεσμα ορμητικά νερά να παρασύρουν ό, τι βρήκαν μπροστά τους. Στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό, Άνγκρα ντος Ρέις και έδρα αρκετών εύπορων πολιτών, 72 άνθρωποι έμειναν άστεγοι όταν τα σπίτια τους καταστράφηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της επαρχίας, Sergio Cabral, γνωστοποίησε την απόφασή του για τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας δράσης με βασική αποστολή την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Το 2011 εκατοντάδες άνθρωποι στην ορεινή περιοχή Τερεσόπολις (επαρχία του Ρίο ντε Τζανέιρο) είχαν βρει τραγικό θάνατο, όταν οι κατοικίες τους καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης και χώματος ύστερα από μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης