Θέμα ολίγων ωρών είναι η έφοδος της αστυνομίας και του στρατού στην τεράστια φαβέλα Κουμπλέξου ντου Αλεμάου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου κατέφυγαν περίπου 200 φερόμενοι ως κακοποιοί μετά από έφοδο του στρατού και της αστυνομίας σε κοντινή παραγκούπολη.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις στις φαβέλες της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης έφθασε χθες τους 38 νεκρούς. Οι συλλήψεις ανέρχονται σε 197.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγχώρια τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες που απεικόνιζαν τη φυγή, την Πέμπτη, εκατοντάδων ενόπλων μελών συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά από την κοντινή παραγκούπολη Βίλα Κρουζέιρου, μετά την έφοδο της αστυνομίας της Βραζιλίας με υποστήριξη τεθωρακισμένων του στρατού και ελικοπτέρων.


Το δαιδαλώδες σύμπλεγμα των παραγκουπόλεων όπου οι κακοποιοί πιστεύεται ότι κρύβονται περιλαμβάνει συνολικά 10 φαβέλες με 65.000 κατοίκους.

Στις επιχειρήσεις για την επιβολή αστυνομικού ελέγχου στις παραγκουπόλεις -που είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία της πόλης-, λαμβάνουν μέρος πάνω από 20.000 άνδρες της αστυνομίας και του στρατού.
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποίησαν για τον κίνδυνο να υπάρξει σφαγή σε περίπτωση εισβολής στο Αλεμάου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης