Τέσσερις κρατούμενοι στη βόρεια Βραζιλία, οι οποίοι συμμετείχαν στις αρχές της εβδομάδας σε μια από τις χειρότερες σφαγές σε φυλακές της χώρας, βρέθηκαν νεκροί “από ασφυξία” μέσα στην κλούβα που τους μετέφερε σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Οι άνδρες αυτοί ήταν μεταξύ των 46 κρατούμενων που άρχισαν να μεταφέρονται σε άλλες φυλακές την Τρίτη, μία ημέρα μετά την αιματηρή σύγκρουση μεταξύ αντιπάλων συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών. Στις ταραχές αυτές σκοτώθηκαν 58 άνθρωποι, οι 16 εκ των οποίων αποκεφαλίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άνευ προηγουμένου λουτρό αίματος σημειώθηκε στη φυλακή Αλταμίρα της πολιτείας Παρά, στην καρδιά του Αμαζονίου.

Το βράδυ της Τρίτης, 30 κρατούμενοι που είχαν εμπλακεί στις ταραχές, οδηγήθηκαν δεμένοι με χειροπέδες σε μια κλούβα, χωρισμένη σε τέσσερα διαμερίσματα, προκειμένου να μεταφερθούν στο Μπελέμ, την πρωτεύουσα της Παρά, που απέχει 800 χιλιόμετρα από την Αλταμίρα.

Οι φύλακες βρήκαν τους τέσσερις νεκρούς γύρω στη 1 το πρωί της Τετάρτης (7 ώρα Ελλάδας), σε μια στάση που έκαναν στην πόλη Μαραμπά, 500 χιλιόμετρα από την Αλταμίρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Ασφαλείας της Παρά, οι τέσσερις βρίσκονταν σε δύο διαφορετικά διαμερίσματα της κλούβας. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση για τα αίτια του θανάτου τους, μόνο ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι πέθαναν από ασφυξία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης