Βραζιλία: 26χρονος ισχυρίζεται ότι σκότωσε 42 ανθρώπους την τελευταία δεκαετία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014, 21:43
Βραζιλία: 26χρονος ισχυρίζεται ότι σκότωσε 42 ανθρώπους την τελευταία δεκαετία
Ένας άνδρας ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία στο Ρίο ντε Τζανέιρο ως ύποπτος για φόνο ομολόγησε ότι κατά την τελευταία δεκαετία σκότωσε 42 ανθρώπους. Εάν ο ισχυρισμός του επαληθευτεί, τότε ο 26χρονος Χοσέ ντας Γκράτσας κατατάσσεται ως ένα από τους μεγαλύτερους κατά συρροή δολοφόνους της χώρας.

Ο ντας Γκράτσας ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι σκότωνε για ευχαρίστηση και για την αδρεναλίνη που του δημιουργούσε η δράση του. Ομολόγησε επίσης δρούσε και ως πληρωμένος δολοφόνος.

Ο 26χρονος επεσήμανε ότι προτιμούσε τα θύματα του να είναι λευκές γυναίκες τις οποίες συνήθως έπνιγε. Πιστεύεται δε ότι από τα συνολικά 42 θύματά του οι 39 είναι γυναίκες. «Περίμενα μια ευκαιρία να τρυπώσω μέσα στα σπίτια και να σκοτώσω», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ντας Γκράτσας, προσθέτοντας ότι συχνά παρακολουθούσε τα θύματά του επί μήνες πριν κάνει την κίνησή του. «Όταν δεν το έκανα, με κυρίευε άγχος και τότε έβγαινα για κυνήγι και για άλλα θύματα», πρόσθεσε.Όπως είπε επίσης ξεκίνησε την εγκληματική του δράση ως τσαντάκιας, στην ηλικία των 15 ετών. Κατά τους ισχυρισμούς του δολοφόνησε το πρώτο του θύμα ενώ ήταν μόλις 17 ετών και πρόσθεσε ότι η γυναίκα του γνώριζε για τις δολοφονίες που είχε διαπράξει. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η αστυνομία στο Ρίο ντε Τζανέιρο επέτρεψε στους δημοσιογράφους να συνομιλήσουν με τον ντας Γκράτσας διότι αυτά που ομολόγησε είναι απολύτως ασυνήθιστα για το ιστορικό της χώρας.

Οι ειδικοί λένε από την πλευρά τους ότι ο 26χρονος είναι πιθανότατα ένας ψυχοπαθής που απλώς απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας και προειδοποίησαν ότι οι ισχυρισμοί του πρέπει να ελεγχθούν προσεκτικά αλλά η αστυνομία δείχνει να έχει πειστεί από την ομολογία του συνδυάζοντας τα όσα είπε ο ντας Γκράτσας με περιπτώσεις φόνων που έγιναν κατά το παρελθόν.

Η περίπτωση του 26χρονου έρχεται μόλις μήνες αφότου ένας φρουρός ασφαλείας ομολόγησε τη δολοφονία 39 ανθρώπων, κυρίως αστέγων και τραβεστί, στην πόλη Γκογιάνια της Βραζιλίας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014, 21:44