Νεκρή βρέθηκε μια Γαλλίδα η οποία είχε απαχθεί από Σομαλούς ενόπλους στην Κένυα, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, BBC, επικαλούμενο Γάλλους αξιωματούχους. Ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί οι συνθήκες και η ημέρα θανάτου της Marie Dedieu, ωστόσο εκτιμάται ότι η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Η 66χρονη γυναίκα είναι ένας από τους τέσσερις Δυτικούς που έχουν πέσει θύματα απαγωγής τις τελευταίες εβδομάδες από ομάδες ενόπλων. Τον Σεπτέμβριο, ο Briton David Tebbutt είχε σκοτωθεί ενώ η γυναίκα του Judith είχε απαχθεί από πολυτελές θέρετρο στην πόλη Κιουάγιου στα παράλια της Κένυας. Την προηγούμενη εβδομάδα, δύο Ισπανίδες, μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, «Γιατροί χωρίς Σύνορα» έπεσαν θύματα απαγωγής από αγνώστους στον καταυλισμό προσφύγων Νταντάμπ κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της Κένυας έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα την παραστρατιωτική οργάνωση, Αλ Σαμπάμπ, ότι κρύβεται πίσω από τις απαγωγές. Εκπρόσωποι της παραστρατιωτικής οργάνωσης, που ελέγχει μεγάλο μέρος στο νότιο τμήμα της Σομαλίας, έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης