Οι αρχές της Βενεζουέλας σκοπεύουν να αποφυλακίσουν περισσότερους από 2.000 κρατούμενους προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες στα σωφρονιστικά ιδρύματα, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας είναι αντιμέτωπο με μεγάλη κρίση καθώς σχεδόν 50.000 κρατούμενοι στοιβάζονται σε πεπαλαιωμένα κτίρια χωρητικότητας μόλις 13.000 ατόμων, σύμφωνα με οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το πρόβλημα τράβηξε την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης τον Ιούνιο, όταν χιλιάδες στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να καταστείλουν τις αιματηρές ταραχές σε μία από τις φυλακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρακτορείο AVN το πρόγραμμα θα αφορά μόνο όσους εκτίουν ποινές φυλάκισης κάτω των 5 ετών και έχουν επιδείξει καλή συμπεριφορά. Θα προσμετρηθούν επίσης παράγοντες όπως το είδος του αδικήματος και οι επιπτώσεις του στην κοινωνία.

«Αυτοί οι 2.000 είναι πολίτες που βρίσκονται εκτός των φυλακών και επιστρέφουν στις κανονικές ζωές τους. Μην πιστέψετε πως όποιος το ζητήσει θα αφεθεί ελεύθερος. Όχι, θα υπάρξει κάποια μελέτη», είπε η επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Λουίζα Μοράλες. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όσοι αποφυλακίζονται υπό αυτούς τους όρους έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν στην κοινωνία», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης