Μεξικό: Βρέθηκε μαζικός τάφος σε περιοχή που αγνοούνται φοιτητές

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014, 03:51
Μεξικό: Βρέθηκε μαζικός τάφος σε περιοχή που αγνοούνται φοιτητές
Οι μεξικανικές Αρχές εντόπισαν ένα μαζικό τάφο στις παρυφές της πόλης Ιγκουάλα της πολιτείας Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό.

Στην περιοχή αυτή αγνοούνται εδώ και ημέρες περίπου 43 φοιτητές, έπειτα από σφοδρότατες συγκρούσεις ανάμεσα στην Αστυνομία και ομάδες ένοπλων συμμοριών, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.

«Μέσα στις επόμενες ώρες θα καθορίσουμε τον αριθμό των πτωμάτων και τα αίτια του θανάτου τους», δήλωσε ο Χόρχε Βαλντέζ εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας, προσθέτοντας ότι πολλά από τα πτώματα έχουν ήδη εκταφεί.

Οι φοιτητές που αγνοούνται συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε διαδηλώσεις κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος. Τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών κατέστειλε με απίστευτη βιαιότητα η τοπική Αστυνομία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να σκοτωθούν και πολλοί να τραυματιστούν από πυρά αγνώστων.

Οι πολιτειακές Αρχές συνέλαβαν 22 αστυνομικούς οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία δύο φοιτητών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ τοπικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέκριναν την Αστυνομία για υπερβολική χρήση βίας κατά των φοιτητών.

Η πόλη Ιγκουάλα βρίσκεται περίπου 193 χιλιόμετρα νότια της Πόλης του Μεξικού στην όλο και πιο βίαιη πολιτεία Γκερέρο. Πολλοί ομαδικοί τάφοι έχουν βρεθεί σε ολόκληρο το Μεξικό τα τελευταία χρόνια σε μια «κληρονομιά» της αποτρόπαιας βίας των συμμοριών των ναρκωτικών, που έχει στοιχίσει τη ζωή περίπου 100.000 ανθρώπων από το 2007.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014, 03:57