Η Μαρί-Φρανς Πιζιέ, πέθανε σε ηλικία 66 ετών τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στο Σεν-Σιρ-σιρ-Μερ στο Βαρ της Γαλλίας όπου κατοικούσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημαρχείου. Η  Γαλλίδα ηθοποιός βρέθηκε νεκρή στην πισίνα της εξοχικής κατοικίας της, με τα αίτια του θανάτου της να παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Η εισαγγελία της Τουρόν έχει αναλάβει να διερευνήσει τα αίτια του θανάτου της και στις πρώτες της δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για ποινική έρευνα, με τη νεκροψία να διενεργείται στη Μασσαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συχνά παρουσιαζόμενη ως δευτεραγωνίστρια με μεγάλη γκάμα, η Μαρί-Φρανς Πιζιέ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 1961 και εντοπίστηκε από τον Φρανσουά Τριφό χάρη σε μια οικογενειακή φωτογραφία στους δρόμους της Νίκαιας. Τότε έπαιζε σε έναν ερασιτεχνικό θεατρικό θίασο. Ο σκηνοθέτης-φάρος του Νέου Κύματος έψαχνε μία έφηβη για να κάνει διάλογο με τον Ζαν-Πιερ Λεό ως Αντουάν Ντουανέλ στο «Αντουάν και Κολέτ», ένα από τα σκετς του «Έρωτας στα 20».

Το 1979, υποδύεται την Κολέτ στο «Η αγάπη το βάζει στα πόδια», την τελευταία περιπέτεια του Ντουανέλ, την οποία συνέγραψε η ηθοποιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από ταινίες του είδους του Ρομπέρ Χοσεΐν εμφανίζεται στο ονειρικό σύμπαν των Ρομπ-Γκριγιέ, Λουίς Μπουνιουέλ, Ζακ Ριβέτ και κυρίως του νεαρού Αντρέ Τεσινέ. Χάρη στον τελευταίο, θα πάρει δύο φορές το γαλλικό κινηματογραφικό βραβείο Σεζάρ καλύτερου δεύτερου ρόλου για το «Souvenirs d’en France» το 1976 και «Barocco» το 1977.

To 1976 κερδίζει άλλο ένα Σεζάρ για το ρόλο της στην ταινία «Cousin, cousine» του Ζαν-Σαρλ Τατσελά, αισθηματικό χρονικό η επιτυχία του οποίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της επέτρεψε να δοκιμάσει την τύχη της στο Χόλιγουντ  με την ταινία «Η άλλη πλευρά του μεσονυχτίου».

Δείτε το video…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης