Βρέθηκε ο τάφος του ζυθοποιού των Φαραώ!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014, 20:06
Βρέθηκε ο τάφος του ζυθοποιού των Φαραώ!
Ιάπωνες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο του… ζυθοποιού των Φαραώ στη νεκρόπολη των Θηβών, στο Λούξορ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Η ανακάλυψη του τάφου του Χόνσο Εμ Χεμπ «είναι μια από τις σημαντικότερες» που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Λούξορ, μια πόλη στα νότια της χώρας, η οποία φημίζεται για τους φαραωνικούς ναούς της στις όχθες του ποταμού Νείλου, ανέφερε ο υπουργός Μοχάμεντ Ιμπραχίμ.

Εκτιμάται ότι ο ζυθοποιός έζησε πριν από περίπου 3.200 χρόνια, την εποχή που στην αρχαία Αίγυπτο βασίλευε η 19η δυναστεία.

Ο Τζίρο Κόντο, ο επικεφαλής της αποστολής του ιαπωνικού πανεπιστημίου Βασέντα, εξήγησε ότι οι αρχαιολόγοι εντόπισαν τον τάφο ενώ καθάριζαν τον πρόναο ενός άλλου ταφικού κτίσματος που ανήκε σε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της εποχής του Φαραώ Αμένωφις Γ΄.

Ο υπουργός από την πλευρά του ανέφερε ότι βρέθηκαν «σχέδια τοπίων και διάφορες επιγραφές στους τοίχους και στο ταβάνι (. . .) που αποκαλύπτουν πολλές λεπτομέρειες από την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο, κυρίως τις σχέσεις μεταξύ των συζύγων και των παιδιών τους αλλά και διάφορα θρησκευτικά τελετουργικά».

Ένας από τους τοίχους εικονίζει τον επικεφαλής των ζυθοποιών, τον άνθρωπο που έφτιαχνε την μπίρα των φαραώ, να προσφέρει θυσία στους θεούς περιστοιχισμένος από τη σύζυγο και την κόρη του.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014, 20:06