Μπροστά σε μια απίστευτη ανακάλυψη βρέθηκαν την Τρίτη Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Καλιφόρνια στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό. Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ανακάλυψαν ένα τεράστιο τούνελ το οποίο χρησιμοποιείται από τα καρτέλ ναρκωτικών για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

«Η σήραγγα συνδέει αποθήκες στην κοινότητα Οτάι Μέσα του Σαν Ντιέγκο με κτήρια της πόλης Τιχουάνα στην πλευρά του Μεξικού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, απεικονίζουν μια μεγάλη σήραγγα με ξύλινα στηρίγματα η οποία διαθέτει ηλεκτρική εγκατάσταση για συστήματα φωτισμού και εξαερισμού. Συνολικά 9 με 10 τόνοι μαριχουάνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μέσα στο συγκεκριμένο τούνελ στην πλευρά των Η.Π.Α., την ίδια στιγμή που οι μεξικανικές Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση πέντε τόνων σε τμήμα της σήραγγας που περνάει κάτω από το έδαφος του Μεξικού.

Τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί δεκάδες τέτοια τούνελ από τις Αρχές των Η.Π.Α. στο πλαίσιο επιχειρήσεων για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών.

Περισσότερα από 30 έχουν ανακαλυφθεί μόνο μέσα στο 2011, με Αμερικανούς και Μεξικανούς αξιωματούχους να εκτιμούν ότι χρησιμοποιούνται και για την παράνομη διακίνηση μεταναστών που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης