Βρετανοί τουρίστες επιστρέφουν στη χώρα τους από την Πορτογαλία για να γλυτώσουν την καραντίνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 22:06
Βρετανοί τουρίστες επιστρέφουν στη χώρα τους από την Πορτογαλία για να γλυτώσουν την καραντίνα

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την επιστροφή των Βρετανών τουριστών στην Πορτογαλία, πολλοί από αυτούς έσπευσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους τις τελευταίες μέρες μέχρι και σήμερα, τελευταία ημέρα πριν την επαναφορά του μέτρου της καραντίνας που προκάλεσε δυσφορία στη Λισαβόνα και την τουριστική βιομηχανία της.

«Θα επέστρεφα την Τετάρτη, αλλά αναγκάστηκα να αλλάξω την πτήση μου για να αποφύγω την καραντίνα...Πρέπει να επιστρέψω στην εργασία μου οπωσδήποτε αυτή την εβδομάδα», δήλωσε η Λίζα Κίναν στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς έτρεχε προς την πύλη επιβίβασης του αεροδρομίου της Λισαβόνας.

Η τριάντα χρονών και κάτι Βρετανίδα, που εργάζεται στον τομέα της υγείας, πλήρωσε 150 λίρες (174 ευρώ) για να αλλάξει την ημερομηνία της πτήσης της προς το Λούτον, στα βόρεια προάστια του Λονδίνου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι αναχωρήσεις επιταχύνθηκαν λόγω της απόφασης του Λονδίνου να επιβάλει εκ νέου, από αύριο Τρίτη, καραντίνα σε ταξιδιώτες που προέρχονται από την Πορτογαλία, γεγονός που προκάλεσε ουρές στο αεροδρόμιο Φάρο, στην τουριστική περιοχή του Αλγκάρβε, στην νότια Πορτογαλία, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός στους Βρετανούς παραθεριστές.

Μόνο το Σάββατο, περίπου 10.000 Βρετανοί αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Φάρο με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο πρόεδρος της τουριστικής περιοχής του Αλγκάρβε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ωστόσο ότι περίπου 2.500 επιβάτες κράτησαν το αρχικό πρόγραμμα του ταξιδιού τους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 22:06