Οι εκτροφείς σκύλων στη Βρετανία κατέγραψαν τεράστια αύξηση της ζήτησης για σκύλους στη διάρκεια του lockdown και τώρα εκφράζουν φόβους ότι πολλές οικογένειες μπορεί να τους εγκαταλείψουν μόλις συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ευθύνης με το οποίο είναι αντιμέτωποι.

Εκατομμύρια Βρετανοί έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες περιορισμένοι στα σπίτια τους για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία Kennel Club διαπίστωσε αύξηση 180%, σε σχέση με έναν χρόνο πριν, της ζήτησης σκύλων από υποψήφιους ιδιοκτήτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί εκτροφείς εκφράζουν ανησυχία ότι ορισμένοι Βρετανοί πιθανόν να θέλουν να αγοράσουν ένα κουτάβι για να ψυχαγωγούν τα παιδιά τους χωρίς να αντιλαμβάνονται τον χρόνο, τα χρήματα και την ενέργεια που απαιτεί η απόκτηση ενός σκύλου.

Φοβούμενοι ότι κάποιοι σκύλοι πιθανόν να επιστραφούν σε καταφύγια αδέσποτων όταν η ζωή επιστρέψει στην κανονικότητα, οι εκτροφείς αναζητούν όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούν για τους ενδιαφερόμενους και απορρίπτουν τις αιτήσεις όσων φαίνεται ότι δεν το έχουν σκεφτεί σοβαρά.

«Γενικά οι αιτήσεις αναφέρουν “θέλω ένα με μπλε μάτια, ασπρόμαυρο Σιβηρίας. Θέλω αρσενικό, πόσο κοστίζει, μπορώ να το παραλάβω αύριο;”» λέει η Κριστίν Μπίντλκομπ, η οποία, μαζί με τον σύζυγό της Στίβεν, είναι εκτροφείς σκύλων ράτσας χάσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως λένε και οι δύο, από εκεί που δέχονταν μία ή δύο αιτήσεις την εβδομάδα, τώρα δέχονται τρεις με τέσσερις την ημέρα, με κάποιες από αυτές μάλιστα να κατατίθενται πολύ νωρίς το πρωί.

Η Τζένι Κάμπελ, μια άλλη εκτροφέας από το Σάφολκ της ανατολικής Αγγλίας, λέει ότι οι περισσότεροι εκτροφείς είναι επιφυλακτικοί.

«Πρόκειται για μια απόφαση ζωής, όχι για μια απόφαση λόγω Covid» σημειώνει.

Η Βρετανία είναι μια χώρα που αγαπάει τα σκυλιά – από τη βασίλισσα Ελισάβετ και τα κόργκι της έως τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και το τζακ ράσελ του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης