Βρετανία: Αυστηρότεροι έλεγχοι στους οδηγούς που νοικιάζουν οχήματα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 16:12
Βρετανία: Αυστηρότεροι έλεγχοι στους οδηγούς που νοικιάζουν οχήματα
Το ενδεχόμενο να επιβάλουν πρόσθετους ελέγχους στους οδηγούς που ζητούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο, μετά τις επιθέσεις στην Ισπανία, εξετάζουν οι βρετανικές αρχές, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές.

Ανησυχώντας ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν εύκολα να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο για να επιτεθούν σε πεζούς, υπουργοί της κυβέρνησης θέλουν να αποτρέψουν τέτοιες τραγωδίες ενισχύοντας τη διαδικασία επαλήθευσης των στοιχείων των ανθρώπων αυτών, είπαν οι πηγές αυτές στην εφημερίδα The Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα προσωπικά στοιχεία των οδηγών θα μπορούσαν να συγκρίνονται με εκείνα προσώπων που βρίσκονται υπό παρακολούθηση ή να τους ζητηθεί να παρέχουν περισσότερα στοιχεία προκειμένου να νοικιάσουν ένα όχημα.

Το βαν που παρέσυρε τους πεζούς στη Λα Ράμπλα της Βαρκελόνης, την περασμένη Πέμπτη, είχε νοικιαστεί από έναν άνδρα, τον Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος έχει συλληφθεί. Αρνείται όμως κάθε ανάμιξη στην υπόθεση και υποστηρίζει ότι ευθύνεται ο αδελφός του που του είχε κλέψει την ταυτότητα. Οι δράστες είχαν νοικιάσει και ένα «όχημα διαφυγής» που εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 16:16