Βρετανία: Αναμένεται νέα συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής 1922 με τη Μέι την Παρασκευή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 06:14
Βρετανία: Αναμένεται νέα συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής 1922 με τη Μέι την Παρασκευή

Καμία συγκεκριμένη απόφαση για την απομάκρυνση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δεν προέκυψε το βράδυ της Τετάρτης από τη συνάντηση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της Επιτροπής 1922, που ολοκληρώθηκε.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γκρέιαμ Μπράντι, θα επιδιώξει να συναντηθεί με την Τερέζα Μέι την Παρασκευή, αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τη συνάντηση και το περιεχόμενό της.

Τα μέλη της Επιτροπής αποδέχτηκαν προς το παρόν το γεγονός ότι η πρωθυπουργός θέλει να επικεντρωθεί στις αυριανές ευρωεκλογές.

Μετά τη συνάντηση ο αντιπρόεδρος της ομάδας των ευρωσκεπτικιστών, ERG, Στιβ Μπέικερ, δήλωσε ότι η πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Μπράντι και ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών, ενώ παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη στιγμή για όλους.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης διέψευσε τα σενάρια για παραίτηση της Τερέζα Μέι, η οποία αρνήθηκε αιτήματα για συναντήσεις με μέλη του υπουργικού της συμβουλίου, που ζήτησαν να συζητήσουν μαζί της τις ανησυχίες τους για τις αλλαγές που πρότεινε στο νομοσχέδιο για το Brexit, όπως τη δυνατότητα ψηφοφορίας για τη διενέργεια ή όχι ενός δημοψηφίσματος και για την τελωνειακή ένωση. Μεταξύ αυτών λέγεται ότι περιλαμβάνονται ο υπουργός Εσωτερικών Σαζίντ Τζαβίντ, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, ο υπουργός για τη Σκωτία Ντέιβιντ Μάντελ και η υπουργός Άμυνας Πένι Μόρντοντ, που θα της έκαναν γνωστό ότι δεν θα στηρίξουν τη «νέα συμφωνία της για το Brexit».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 06:14