Βρετανία: Ανεξήγητος ο θάνατος στενού συνεργάτη του Μπερεζόφσκι

Βρετανία: Ανεξήγητος ο θάνατος στενού συνεργάτη του Μπερεζόφσκι
Η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε «ανεξήγητο» τον θάνατο του στενού συνεργάτη του Μπορίς Μπερεζόφσκι, Νικολάι Γκλουσκόφ. Τις σχετικές έρευνες για τον θάνατο του Γκλουσκόφ έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας, μελετώντας τις επαφές που είχε ο Ρώσος επιχειρηματίας. Τη δήλωση αυτή έκανε στον ανταποκριτή του πρακτορείου TASS η Scotland Yard, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα όσον αφορά στις πληροφορίες που υπάρχουν για τον θάνατο του επιχειρηματία.

«Στην παρούσα φάση το αντιτρομοκρατικό τμήμα της αστυνομίας της πρωτεύουσας έχει αναλάβει την έρευνα για λόγους προφύλαξης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις επαφές που είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος» δήλωσε η βρετανική αστυνομία, η οποία κατά παράδοση δεν αναφέρει τα ονόματα των θανόντων ή των ατόμων που έχουν τραυματισθεί. Η βρετανική αστυνομία υπογράμμισε ότι ο θάνατος, που επήλθε στις 12 Μαρτίου στις 22.46 (ώρα Λονδίνου), αξιολογείται ως ανεξήγητος.

Η εφημερίδα «Kommersant» γράφει ότι η αστυνομία του Λονδίνου άρχισε να ερευνά τις συνθήκες του θανάτου του πρώην υποδιευθυντή της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας AEROFLOT Νικολάι Γκλουσκόφ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε χθες με ίχνη ασφυξίας.

Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα «Kommersant» γνωστοί του Νικολάι Γκλουσκόφ, τον Γκλοσκόφ βρήκε νεκρό η κόρη του Νατάλια στο διαμέρισμά του στα περίχωρα του Λονδίνου. Σύμφωνα με την ίδια, στον λαιμό του πατέρα της ήταν εμφανή τα ίχνη ασφυξίας. Ωστόσο, οφείλονται σε δολοφονία ή αυτοκτονία παραμένει ασαφές.

Πηγές: TASS, Kommersant

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, 04:27