Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε το τελευταίο επεισόδιο της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς «Eastenders», σε σκηνή του οποίου παρουσιάζεται ένα τροχαίο ατύχημα που θυμίζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Νίκαια της Γαλλίας τον Ιούλιο του 2016 και στο Βερολίνο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στη σκηνή ένας οδηγός λεωφορείου χάνει τον έλεγχο του οχήματός του σε μια λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε πλήθος περαστικών και να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούγονται ουρλιαχτά τόσο από τους πεζούς που προσπαθούν να σωθούν όσο και από τους επιβάτες του λεωφορείου. Το όχημα τελικώς προσκρούει σε μια γέφυρα.

Η σεκάνς προκάλεσε αναρίθμητα σχόλια στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Στα περισσότερα αναφέρεται ότι η σκηνή θυμίζει ξεκάθαρα τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη και ότι οι παραγωγοί της σειράς με την επιλογή τους αυτή επιδεικνύουν «αναισθησία» και έλλειψη σεβασμού απέναντι στα θύματά τους. 

Υπενθυμίζεται ότι 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 19 Δεκεμβρίου του 2016 στο Βερολίνο, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος που βρισκόταν σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Παράλληλα, στις 14 Ιουλίου του 2016, την ώρα που ολοκληρώνονταν οι εορτασμοί για τη Βαστίλη, φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος σε πολυσύχναστο δρόμο της Νίκαιας. Στο πέρασμά του σκοτώθηκαν 86 άνθρωποι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε την πολύκροτη σκηνή:

Χρήστος Καράμπελας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης