Βρετανία: Αποφυλακίστηκε ο Κρις Χιουν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 12:57
Βρετανία: Αποφυλακίστηκε ο Κρις Χιουν
Ο πρώην υπουργός της Βρετανίας Κρις Χιουν και η πρώην σύζυγός του αποφυλακίστηκαν σήμερα το πρωί, αφού εξέτισαν το 1/4 της ποινής που τους είχε επιβληθεί για απόπειρα απόκρυψης της αλήθειας σε μια υπόθεση τροχαίας παράβασης, η οποία είχε προκαλέσει σάλο στη Βρετανία.

Ο Κρις Χιουν, πρώην υπουργός Ενεργείας και μέλος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, αναχώρησε με αυτοκίνητο από τη φυλακή του Λέιχιλ στη Νοτιοδυτική Αγγλία, χωρίς να προσπαθήσει να αποφύγει τα τηλεοπτικά συνεργεία που τον περίμεναν στην έξοδο.

Η πρώην σύζυγός του, Βίκι Πράις, είχε εγκαταλείψει λίγο νωρίτερα τις γυναικείες φυλακές του Κεντ στα νοτιοανατολικά της χώρας. Αμφότεροι, στο πλαίσιο της πρόωρης αποφυλάκισής τους, θα πρέπει να φορούν ηλεκτρονικά βραχιόλια παρακολούθησης.

Ο Χιουν και η ελληνικής καταγωγής πρώην σύζυγός του καταδικάστηκαν ο καθένας σε φυλάκιση 8 μηνών για παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης. Τον Μάρτιο του 2003, ο Κρις Χιουν υπερέβη το όριο ταχύτητας με το αυτοκίνητό του, αλλά, για να μην του προστεθούν βαθμοί ποινής και χάσει το δίπλωμά του, είχε ζητήσει από τη Βίκι Πράις, με την οποία ήταν τότε ακόμα σύζυγοι, να δηλώσει ψευδώς ότι οδηγούσε εκείνη.

Η Πράις ομολόγησε την πράξη της, ωστόσο επέμεινε ότι εξαναγκάστηκε από τον σύζυγό της να ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο. Η υπόθεση ήρθε στο φως το 2010, όταν ο Κρις Χιουν, τότε υπουργός στην κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, εγκατέλειψε τη σύζυγό του για να συζήσει με συνεργάτιδά του. Τότε ήταν που η Βίκι Πράις για να τον εκδικηθεί αποκάλυψε το θέμα στα ΜΜΕ με το επακόλουθο σκάνδαλο να οδηγεί στην παραίτηση τον υπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 15:01