Βρετανία: Απομάκρυναν τα μέλη του «Occupy London»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012, 02:28
Βρετανία: Απομάκρυναν τα μέλη του «Occupy London»
Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης η απομάκρυνση των διαδηλωτών που ανήκουν στο κίνημα «Occupy London» από τον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, μεταδίδει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, τοπική ώρα (02:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν την εμφάνισή τους μπροστά από τον καταυλισμό και κάλεσαν τους διαδηλωτές να μαζέψουν τις σκηνές που είχαν στηθεί στο σημείο και να αποχωρήσουν οικειοθελώς. Τα περισσότερα μέλη του κινήματος ακολούθησαν τις προτροπές των αστυνομικών, με την ατμόσφαιρα να παραμένει σε γενικές γραμμές ήρεμη παρόλο που ορισμένοι από τους διαδηλωτές δημιούργησαν οδοφράγματα από ξύλινα αντικείμενα.

Ωστόσο, δεν έλειψαν οι αναφορές για ορισμένες συλλήψεις, οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από την Αστυνομία.«Ξεκίνησαν να απομακρύνουν ξύλα και σκηνές τα οποία βρίσκονταν εκεί για σχεδόν τέσσερις μήνες. Στο σημείο υπάρχουν δύο χωριστές ομάδες διαδηλωτών: η μία βρίσκεται μπροστά στον Καθεδρικό και απλά παρακολουθεί τραγουδώντας και κρατώντας πανό και η άλλη επιχειρεί να δημιουργήσει ένα οδόφραγμα μπροστά από τους αστυνομικούς», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε το video...Νωρίτερα, τα μέλη του κινήματος είχαν αψηφήσει τις προειδοποιήσεις των Αρχών την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες είχαν ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσουν στη βίαιη απομάκρυνση των σκηνών που είχαν στηθεί στο σημείο ύστερα από τη σχετική απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Η επιχείρηση έχει στόχο να απομακρύνει τις σκηνές και τον εξοπλισμό έξω από τον Άγιο Παύλο στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου. Λυπούμαστε που η υπόθεση έφθασε σε αυτό το σημείο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Στην ετυμηγορία της 18ης Ιανουαρίου 2012 αναφέρεται ρητά πως οι διαδηλωτές θα έπρεπε να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό καθώς δεν είχαν σχετική άδεια από τις Αρχές.

Ο καταυλισμός είχε δημιουργηθεί στις 15 Οκτωβρίου του 2011 και εντασσόταν στο κύμα αντίδρασης που είχε ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη («Occupy Wall Street») για την ανισότητα στην κατανομή του πλούτου.

Διαβάστε επίσης:
Αντί για το Χρηματιστήριο έκλεισε ο... καθεδρικός, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011, 05:37

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012, 06:28