Βρετανία: Ασφαλιστικός Όμιλος οικοδομεί πέντε νέες κωμοπόλεις

Βρετανία: Ασφαλιστικός Όμιλος οικοδομεί πέντε νέες κωμοπόλεις
Ως τον καλύτερο τρόπο προκειμένου να τερματιστεί η στεγαστική κρίση που μαστίζει τη χώρα θεωρεί ο βρετανικός Ασφαλιστικός Όμιλος Legal & General την οικοδόμηση πέντε νέων κωμοπόλεων, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό του.

Την απόφαση του ασφαλιστικού ομίλου Legal & General να οικοδομήσει πέντε νέες κωμοπόλεις μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια στη Βρετανία με κόστος μέχρι 5 δισεκατομμύρια στερλίνες, ανακοίνωσε στην εφημερίδα «Sunday Times» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο όμιλος, ο οποίος διαχειρίζεται παγκοσμίως ενεργητικό ύψους 440 δισεκατομμυρίων στερλινών, δήλωσε πως η οικοδόμηση νέων κωμοπόλεων και η αναζωογόνηση των κέντρων πόλεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η στεγαστική κρίση της Βρετανίας και ανταποκρίνεται επίσης στο στόχο του L&G να επενδύσει σε έργα υποδομής μεγαλύτερο μέρος του συνταξιοδοτικού ταμείου του.

«Αν μπορούμε να πάρουμε μαζί μας κοινότητες και να συμφωνήσουμε στο σχεδιασμό, θα θέλαμε να βοηθήσουμε να οικοδομηθούν αρκετές νέες κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα. Ήδη αναπτύσσουμε περιοχές μέσα σε πόλεις, σε σύμπραξη με φωτισμένες τοπικές αρχές και δήμους», δήλωσε προς την εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος του L&G Νάιτζελ Ουίλσον.

Ο L&G είχε ανακοινώσει πέρυσι το Μάρτιο πως αναζητεί περισσότερες ευκαιρίες για να επενδύσει άμεσα σε υποδομές αφού εξαγόρασε ένα μερίδιο στη βρετανική οικοδομική εταιρεία Cala Homes. Το Δεκέμβριο επένδυσε 169 εκατομμύρια στερλίνες σε υποδομές, ανάμεσα στις οποίες μια αλυσίδα οίκων ευγηρίας και ένα νέο νοσοκομείο.

Η οικοδόμηση κατοικιών στη Βρετανία βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων περίπου 90 ετών και οικονομολόγοι λένε πως η χώρα χρειάζεται 250.000 σπίτια το χρόνο για να συμβαδίζει με την αύξηση του πληθυσμού της, καθώς η ζήτηση υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι πρόθυμες να επενδύουν σε υποδομές επειδή οι δεσμεύσεις τους αυτές έχουν μακρά διάρκεια και τα έσοδα από τα μισθώματα είναι σταθερά, καθώς συνδέονται με τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα να ανταποκρίνονται στην κάλυψη των συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων των εταιρειών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014, 06:35