Βρετανία: Δεν υπάρχουν σχέδια για συνομιλίες Μέι-Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 19:11
Βρετανία: Δεν υπάρχουν σχέδια για συνομιλίες Μέι-Τραμπ

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν τρέχοντα σχέδια για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις των χωρών τους, ανακοίνωσε το γραφείο της Μέι, έπειτα από τις τελευταίες δηλώσεις σήμερα του Τραμπ που χαρακτήρισε τον βρετανό πρέσβη στην Ουάσινγκτον «πολύ ηλίθιο τύπο», επαναλαμβάνοντας παράλληλα τις επιθέσεις του εναντίον της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και υποστηρίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ήταν μια «καταστροφή».

Ήταν το τελευταίο επεισόδιο σε μια κλιμακούμενη διπλωματική διένεξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία που ξέσπασε μετά τη δημοσίευση σε βρετανική εφημερίδα διπλωματικών τηλεγραφημάτων στα οποία ο Βρετανός διπλωμάτης Κιμ Ντάροκ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση Τραμπ.

«Ο παλαβός πρέσβης τον οποίο πάσαρε το Ηνωμένο Βασίλειο στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι κάποιος που μας ενθουσιάζει, είναι ένας πολύ ηλίθιος τύπος», είπε νωρίτερα σήμερα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Δεν γνωρίζω τίποτε που να βρίσκεται στην ατζέντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν σχέδια οι δύο ηγέτες να συνομιλήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τον βρετανό πρέσβη στην Ουάσινγκτον «ηλίθιο»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 19:11