Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται έπειτα από ένα περιστατικό με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά σε κέντρο της μουσουλμανικής κοινότητας στο βορειοδυτικό Λονδίνο, στη διάρκεια της νύχτας, με την αστυνομία να δηλώνει ότι το συμβάν δεν συνδέεται με τρομοκρατία.

Υπήρξαν πληροφορίες ότι οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο έκαναν ισλαμοφοβικά σχόλια πριν αυτό απομακρυνθεί από την περιοχή στο δημοτικό διαμέρισμα του Μπρεντ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αυτό το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως συνδεόμενο με τρομοκρατία, αλλά η παράμετρος του εγκλήματος μίσους εξετάζεται από τους αστυνομικούς ως επιβαρυντικός παράγοντας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν επί τόπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οι δύο τραυματίες είναι ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το ΒΒC μετέδωσε ότι οι τραυματίες είναι τρεις και επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες που άκουσαν τον οδηγό του οχήματος να “χλευάζει τους μουσουλμάνους” στο περιστατικό που σημειώθηκε στο ισλαμικό κέντρο του Κρίκλγουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο Αλ-ματζλίς Αλ-Χουσέινι στη συμβολή του Oxgate Lane με την Edgware Road.

Ένας άνδρας περίπου 50 ετών παραμένει στο νοσοκομείο όπου λαμβάνει θεραπεία για τραύμα στο πόδι. Δύο άλλοι άνδρες, αμφότεροι περί τα 20, υπέστησαν ελαφρύτερα τραύματα, αναφέρει το BBC.

Πριν από το συμβάν μια ομάδα τριών ανδρών και μια γυναίκα, όλοι περίπου 20 ετών, κλήθηκαν να απομακρυνθούν από έναν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στο κέντρο, ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσε το BBC.

Οι νεαροί φέρεται ότι είχαν αντικοινωνική συμπεριφορά, ότι είχαν καταναλώνει αλκοόλ και ναρκωτικά.

Στη συνέχεια οδήγησαν το όχημα κοντά στο τέμενος και ήρθαν σε αντιπαράθεση με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν στους χώρους του.

Το αυτοκίνητο φέρεται ότι υπέστη ζημιές από κάποια από τα μέλη του πλήθους προτού απομακρυνθεί πέφτοντας πάνω σε τρεις ανθρώπους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης