Βρετανία: Έκρηξη έξω από τέμενος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, 20:00
Βρετανία: Έκρηξη έξω από τέμενος
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως ερευνά τις αναφορές περί «ενός ισχυρού κρότου» έξω από μουσουλμανικό τέμενος στην κεντρική Αγγλία.

Η αστυνομία του Ουέστ Μίντλαντς ανακοίνωσε πως εκλήθη να επέμβει έπειτα από αναφορές για έκρηξη στο Τίπτον, κοντά στο Μπέρμιγχαμ, λίγο μετά τις 13:00. Όπως επεσήμανε εκπρόσωπός της, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ δεν εξακριβωθεί εάν επρόκειτο για έκρηξη.

«Έχει αποκλεισθεί η περιοχή και η άμεση ζώνη έχει εκκενωθεί προληπτικά, ενώ η αστυνομία ερευνά ποια ήταν η αιτία της», σημειώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Ορισμένοι κάτοικοι έχουν δηλώσει πως βρήκαν συντρίμμια στην περιοχή και καρφιά. Αυτά εξετάζονται από το ειδικό τμήμα εμπειρογνωμόνων της αστυνομίας που έφθασε στην περιοχή», πρόσθεσε το Σώμα.

Ο τοπικός βουλευτής του Μπέρμιγχαμ Ρίτσαρντ Μπέρντεν έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «συγκλονίστηκα στο άκουσμα της ύποπτης ως έκρηξης βόμβας στο τέμενος του Τίπστον».Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε την ώρα που στο Μπέρι, στη βορειοδυτική Αγγλία, γινόταν η κηδεία του Λι Ρίγκμπι, του στρατιώτη που δολοφονήθηκε στις 22 Μαΐου σε δρόμο του Λονδίνου από ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, 20:04