Βρετανία: Ένας στους 12 υπαλλήλους του ομίλου Lloyd's έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση

Βρετανία: Ένας στους 12 υπαλλήλους του ομίλου Lloyd's έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση

Σχεδόν ένας στους 12 εργαζομένους --περίπου 500 υπάλληλοι-- στον ασφαλιστικό όμιλο Lloyd's με έδρα το Λονδίνο έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους της ή έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας τέτοιας συμπεριφοράς τον περασμένο χρόνο και ένα τέταρτο των υπαλλήλων έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα από τη Lloyd's.

Ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί περίπου 45.000 υπαλλήλους στις εταιρείες του, προσπαθεί να βελτιώσει το επίπεδο της συμπεριφοράς των εργαζομένων του στους χώρους του έπειτα από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης που κάνει λόγο για κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κατανάλωσης αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε δείγμα 6.000 υπαλλήλων, το 8% υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σεξουαλικής παρενόχλησης τους τελευταίους 12 μήνες και το 24% είδε να γίνεται «υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ», ενώ το 22% είδε υπαλλήλους στις εταιρείες του ομίλου να κωφεύουν μπροστά σε κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς. Το 60% των ερωτηθέντων στην έρευνα ήταν άνδρες υπάλληλοι και το 90% εργαζόταν στο Λονδίνο.

«Δεν θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να αρνηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί» δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο επικεφαλής της Lloyd's Τζον Νίαλ, προσθέτοντας ότι η δημοσιοποίηση της έρευνας με αυτήν την «ωμή και κακή μορφή της» θα βοηθήσει στο να επέλθει αλλαγή.

Η Lloyd's έχει ήδη θεσπίσει κυρώσεις για περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς, περιλαμβανομένης και της πιθανής ισόβιας απαγόρευσης εισόδου στα γραφεία της στο Σίτυ.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, λαμβάνει επιπλέον μέτρα έπειτα από την έρευνα. Ανάμεσά τους είναι και η εφαρμογή ενός σχεδίου πρόσληψης ισάριθμων ανδρών και γυναικών υπαλλήλων, η καθιέρωση ενός κώδικα εργασιακής συμπεριφοράς και η θέσπιση μιας συμβουλευτικής ομάδας με προεδρεύουσα τη Φιόνα Λακ, η οποία είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Lloyd's.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 05:54