Για απώλεια στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν έκανε λόγο σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, καθώς αναμένεται να συμμετάσχει σύντομα σε μία σημαντική επιχείρηση στη νότια πλευρά της χώρας, ενάντια των Ταλιμπάν.

Ο Υπουργός Άμυνας Bob Ainsworth, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν απώλειες σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, εφόσον το περιβάλλον δεν μπορεί να είναι ποτέ ασφαλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχει σημασία πόσο επενδύουμε σε εξοπλισμό και υλική υποδομή για τα στρατεύματά μας. Ποτέ δεν μπορούμε να καταστήσουμε τις επιχειρήσεις αυτές εντελώς απαλλαγμένες από κάθε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 4.000 οπλίτες των βρετανικών δυνάμεων πρόκειται να συμμετάσχουν στην εκτεταμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία Μουστάρακ (Μαζύ).

Όπως δήλωσε χθες ο Αμερικανός διοικητής των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Μακ Κρίσταλ, η επιχείρηση δυνάμεων του ΝΑΤΟ με τον Αφγανικό Στρατό έχει στόχο να στείλει στους στασιαστές το «ηχηρό μήνυμα», πως η Καμπούλ θέλει να θέσει την περιοχή υπό τον έλεγχό της
.
Η απόπειρα θα γίνει στην κοιλάδα Μαρτζάχ, στην επαρχία Χελμάντ -προπύργιο των Ταλιμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, συνολικά 253 Βρετανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της επέμβασης των Δυτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, το 2001.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης