Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της Τ. Μέι να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το πως χάκερς κατάφεραν να εξαπολύσουν κυβερνοεπίθεση με ιό τύπου ‘ransomware’ εναντίον του Εθνικού Συστήματος Υγείας σήμερα (NHS).

«Το περιστατικό υπογραμμίζει τον κίνδυνο για την ασφάλεια των δεδομένων εντός του σύγχρονου συστήματος υγείας και επισημαίνει ότι η ανάγκη εφαρμογής μέτρων ασφαλείας στον κυβερνοχώρο πρέπει να βρίσκεται στην καρδιά των κυβερνητικών σχεδιασμών» επισήμανε ο υπουργός Υγείας της σκιώδους κυβέρνησης των Εργατικών Τζόναθαν Άσγουορθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Κυβέρνηση πρέπει να είναι σαφής σχετικά με το τι συνέβη και σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει προκειμένου να μειωθεί η απειλή απέναντι στους ασθενείς» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η περαιτέρω χρηματοδότηση του NHS αποτελεί σημαντικό μέρος της εκστρατείας των Εργατικών ενόψει των βουλευτικών εκλογών του επόμενου μήνα.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προειδοποιήθηκαν ότι απειλούνται από το κακόβουλο λογισμικό ‘ransomware’ το οποίο κλειδώνει τους υπολογιστές και ζητά λύτρα προκειμένου να επιτρέψει εκ νέου την πρόσβαση στον χρήστη, σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιήλθε στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης