Η βρετανική Merlin Entertainments, η εταιρία που διαχειρίζεται τουριστικές ατραξιόν όπως το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds, απέδωσε σήμερα την επιβράδυνση των δραστηριοτήτων της το καλοκαίρι στις επιθέσεις που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι η εικόνα που παρουσιάζουν οι δραστηριότητές του τις τελευταίες εβδομάδες παραμένει μικτή και η αύξηση των συγκρίσιμων εσόδων για το 2017 αναμένεται τώρα να «είναι περίπου αμετάβλητη» σε σχέση με το 2016. Η εταιρία προέβλεψε λειτουργικά κέρδη μεταξύ 470 εκατ. και 480 εκατ. λιρών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν προηγουμένως 490 εκατ. λίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις 40 εβδομάδες έως τις 7 Οκτωβρίου, η Merlin ανακοίνωσε ότι τα ενοποιημένα έσοδα σε συγκρίσιμη βάση αυξήθηκαν μόλις 0,3%, ενώ τα συγκρίσιμα έσοδα στα αξιοθέατα στο Λονδίνο και στα ευρωπαϊκά θεματικά της πάρκα μειώθηκαν κατά 1,0% και 2,1% αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Νικ Βάρνεϊ «οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτέλεσαν σημείο καμπής» για τις δραστηριότητες της εταιρίας, ενώ αρνητικό παράγοντα αποτέλεσαν οι μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες στη Βόρεια Ευρώπη και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ιταλία και τη Φλόριντα.

Την ίδια περίοδο, τα συνολικά έσοδα της Merlin αυξήθηκαν κατά 12,4% σε πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες και κατά 5,9% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, χάρη στα νέα αξιοθέτα και θεματικά πάρκα που άνοιξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης