Βρετανία: Ύποπτος για τρομοκρατία πέρασε το Ολυμπιακό Πάρκο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012, 08:37
Βρετανία: Ύποπτος για τρομοκρατία πέρασε το Ολυμπιακό Πάρκο
Ισλαμιστής που πιστεύεται ότι ανήκει στους αντάρτες σεμπάμπ της Σομαλίας και στον οποίο έχει απαγορευτεί κάθε μετακίνηση στη Βρετανία, διέσχισε πέντε φορές το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου, αποκαλύπτουν σήμερα οι βρετανικές εφημερίδες Sunday Telegraph και Sunday Mirror.

Ο 24χρονος είναι ένας από τα εννιά πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα ότι απειλούν την εθνική ασφάλεια της χώρας και τους έχουν επιβληθεί «μέτρα πρόληψης και έρευνας για τρομοκρατικές πράξεις», δηλαδή απαγόρευση των μετακινήσεων, των επαφών και της χρήσης υπολογιστή.

Η Sunday Mirror αναφέρει πως πρόκειται για έναν Βρετανό οπαδό του ιερού πολέμου, ενώ η Sunday Telegraph επισημαίνει πως προέρχεται από μια μεγάλη οικογένεια Σομαλών από το βόρειο Λονδίνο.

Ο άντρας αυτός εκδόθηκε από τη Σομαλία στη Βρετανία τον Μάρτιο της περασμένης χρονιάς, παρέμεινε στη φυλακή δύο μήνες και από τότε που του επιβλήθηκαν τα περιοριστικά αυτά μέτρα ζει στο Νόργουιτς.

Επίσης πρέπει να φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι για να μπορούν οι αρχές να ελέγχουν τις κινήσεις του.

Ο Σομαλός συνελήφθη τον περασμένο μήνα με την κατηγορία ότι παραβίασε πέντε φορές τα απαγορευτικά μέτρα που του έχουν επιβληθεί, επειδή χρησιμοποίησε το τρένο που περνά από το Ολυμπιακό Πάρκο στον Στράτφορντ, ανατολικά του Λονδίνου.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε τις κατηγορίες και διευκρίνισε πως ο ύποπτος θα προσαχθεί στις 27 Ιουλίου ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012, 08:43