Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου ένας άνδρας που παρέσυρε με το φορτηγάκι του μια ομάδα μουσουλμάνων κοντά στο τζαμί του Φίνσμπερι Παρκ, τον Ιούνιο του 2017, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους 12.

Ο Ουαλός Ντάρεν Όσμπορν, 48 ετών, δήλωνε αθώος υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος επέβαινε μεν στο φορτηγάκι, αλλά κάποιος άλλος το οδηγούσε. Το δικαστήριο έκρινε ότι θα έχει δικαίωμα αποφυλάκισης αφού εκτίσει 43 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση. Επιδιώκατε να σκοτώσετε», είπε η δικαστής Μπόμπι Τσίμα-Γκράμπ, ανακοινώνοντας την απόφαση έπειτα από εννέα ημέρες ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο του Γούλγουιτς.

Οι ένορκοι χρειάστηκαν μόλις μία ώρα συζήτησης για να κρίνουν ένοχο τον Όσμπορν. Έκριναν ότι είχε «επινοήσει» τον συνεργό που υποτίθεται ότι κατάφερε να διαφύγει μετά την επίθεση.

Ο Όσμπορν, πατέρας τεσσάρων παιδιών, άνεργος και χωρίς σταθερή κατοικία ή στενούς φίλους, ανέπτυξε εμμονή με τους μουσουλμάνους λίγες εβδομάδες πριν πραγματοποίησει την επίθεσή του, αφού παρακολούθησε ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του BBC που αφορούσε τη σεξουαλική κακοποίηση νεαρών κοριτσιών από μια συμμορία Βρετανών πακιστανικής καταγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Ιούλιο, νοίκιασε ένα φορτηγάκι και παρέσυρε ένα πλήθος μουσουλμάνων, σκοτώνοντας τον 51χρονο Μπαγκλαντεσιανό Μάκραμ Άλι και τραυματίζοντας άλλους 12 ανθρώπους, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης