Το μεγαλύτερο προβάδισμα της τελευταίας τριετίας εμφανίζει το κεντροδεξιό Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, με 4% έναντι του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov.

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαϊου, η δημοσκόπηση της YouGov που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sun εμφανίζει τους Τόρις να λαμβάνουν το 35% στην πρόθεση ψήφου και τους Εργατικούς του Εντ Μίλιμπαντ το 31%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προβάδισμα είναι το μεγαλύτερο που καταγράφει δημοσκόπηση της YouGov από τις 20 Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της εταιρείας.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Μαρτίου σε δείγμα 1.745 ενηλίκων και δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά τις κατηγορίες για δειλία που δέχτηκε ο κ. Κάμερον από αντιπάλους του, επειδή απέκλεισε μία τηλεμαχία πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ. Μίλιμπαντ πριν από τις εκλογές.

Οι Συντηρητικοί προηγούνται σε τέσσερις από τις τελευταίες δέκα δημοσκοπήσεις της YouGov, ενώ μόνο δύο δίνουν προβάδισμα τους Εργατικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλη δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα από τον πρώην αντιπρόεδρο των Τόρις, Μάικλ Άσκροφτ, δίνει επίσης προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων στο κόμμα του κ. Κάμερον, ενώ δημοσκόπηση της Populus εμφανίζει τους Εργατικούς να προηγούνται των Συντηρητικών κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης