Η Αγγλία ενεργοποιεί σήμερα την επόμενη φάση του προγράμματος εμβολιασμού κατά του COVID-19, με την έναρξη των εμβολιασμών των ανθρώπων ηλικίας 70 ετών και άνω, αλλά και όσων θεωρούνται κλινικά περισσότερο ευάλωτοι στον κορωνοϊό.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού -το μεγαλύτερο μέχρι τώρα στην Ευρώπη- έχει επικεντρωθεί μέχρι τώρα στους ανθρώπους ηλικίας 80 ετών και άνω, όπως επίσης και στο υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα ουσιαστικό ορόσημο στο πρόγραμμα εμβολιασμού μας, καθώς το ανοίγουμε σε εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από τον COVID-19» δήλωσε χθες, Κυριακή, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Έχουμε μακρύ δρόμο να διανύσουμε και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν προκλήσεις μπροστά μας, αλλά δουλεύοντας μαζί κάνουμε μεγάλη πρόοδο στη μάχη μας κατά του κορωνοϊού» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς των άνω των 80 ετών έχουν έως τώρα εμβολιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βρετανία, που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον COVID-19 στην Ευρώπη, ελπίζει πως η πρόοδος στη διάθεση των εμβολίων θα της επιτρέψει να χαλαρώσει μερικούς από τους οικονομικά καταστροφικούς περιορισμούς του lockdown τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης