Βρετανία: Μεγάλες καταστροφές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην Κορνουάλη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017, 12:34
Βρετανία: Μεγάλες καταστροφές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην Κορνουάλη
Εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσαν στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας οι πλημμύρες που σημειώθηκαν την Τρίτη μετά από σφοδρή βροχόπτωση.

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι χρειάστηκε την επέμβαση μελών σωστικών συνεργείων με ελικόπτερο για να διασωθεί από πλημμυρισμένη οικία στο παραθαλάσσιο χωριό Κόβερακ, όπου έχουν σημειωθεί οι μεγαλύτερες ζημιές.

Κάτοικοι του χωριού έχουν κάνει λόγο για «αντίστροφο τσουνάμι», καθώς τεράστιες ποσότητες νερού κατέβαιναν με ορμή από τις πλαγιές της περιοχής προς τη θάλασσα. Παράλληλα, χαλάζι σε μέγεθος νομισμάτων επίσης προκάλεσε ζημιές σπάζοντας τζάμια κτηρίων και αυτοκινήτων.

Συνολικά περίπου 50 σπίτια, δεκάδες αυτοκίνητα και δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές.Το βράδυ της Τρίτης επεφύλασσε σφοδρές καταιγίδες στη νότια Αγγλία, όπου καταγράφηκαν πάνω από 100.000 κεραυνοί.

Για την Τετάρτη η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει σε ισχύ προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας, καθώς προβλέπεται ότι σε κάποια σημεία θα σημειωθούν βροχοπτώσεις με ποσότητα νερού που συνήθως πέφτει σε ένα μήνα.

Παρά αυτά τα καιρικά φαινόμενα οι θερμοκρασίες βρίσκονται πάνω-κάτω στα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017, 12:34