Βρετανία: Μόλις τέσσερις θάνατοι από Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 20:58
Βρετανία: Μόλις τέσσερις θάνατοι από Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες

Η Βρετανία ανακοίνωσε μόλις τέσσερις θανάτους εξαιτίας του Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, τον χαμηλότερο αριθμό από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την χώρα να προσθέτει την Ινδία στην «κόκκινη» λίστα χωρών μετά τον εντοπισμό μιας παραλλαγής του ιού.

Σημειώνεται πως οι αριθμοί των θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού είναι συχνά μικρότεροι τις Δευτέρες λόγω καθυστερημένων εγγραφών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.963 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ενώ 32,93 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της νόσου. Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει και τις δόσεις ενός εμβολίου.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε πως στη χώρα έχει καταγραφεί μια κάποια μετάδοση της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του ιού στην κοινότητα, αν και τόνισε πως περίπου τα 2/3 των κρουσμάτων σχετίζονται με τα διεθνή ταξίδια.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως το Λονδίνο προσέθεσε την Ινδία στην «κόκκινη λίστα» χωρών μετά τον εντοπισμό 103 κρουσμάτων ενός παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.

«Πήραμε τη δύσκολη αλλά ζωτικής σημασίας απόφαση να προσθέσουμε την Ινδία στην κόκκινη λίστα. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν είναι κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου ή Ιρλανδός ή Βρετανός υπήκοος δεν μπορεί να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο αν βρέθηκε στην Ινδία τις προηγούμενες 10 ημέρες», είπε ο Χάνκοκ στο κοινοβούλιο.

«Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας και οι Βρετανοί πολίτες που βρέθηκαν στην Ινδία τις τελευταίες 10 ημέρες πριν από την άφιξή τους θα πρέπει να περάσουν καραντίνα σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες από τη στιγμή της άφιξης τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ στις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα την Παρασκευή, συμπλήρωσε.

Νωρίτερα σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Ινδία, το οποίο θα πραγματοποιούνταν την επόμενη εβδομάδα, λόγω της κατάστασης της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Ασίας.

Σημειώνεται πως η Ινδία είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό, δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 20:58