Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας διέψευσε χθες Κυριακή ότι ο Μπόρις Τζόνσον, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, διεκδικεί την ηγεσία των Συντηρητικών και της κυβέρνησης δημοσιοποιώντας τα σχέδιά του για το Brexit σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε το Σάββατο σε βρετανική εφημερίδα.

Η Άμπερ Ραντ, μιλώντας στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξέρω πόσο ακάθεκτα ενθουσιώδης είναι (ο Τζόνσον) με το Brexit και αυτά που έχει κάνει παρουσιάζονται εκεί, νομίζω ότι όλα είναι μια χαρά, δεν θα περίμενα τίποτα το λιγότερο από τον Μπόρις», τόνισε η Ραντ.

Όταν ρωτήθηκε αν το άρθρο συνιστά διεκδίκηση της αρχηγίας, η υπουργός απάντησε «Όχι, δεν το νομίζω. Πιστεύω ότι και αυτός, όπως και εγώ, στηρίζει την πρωθυπουργό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο καθώς προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε.

Στο άρθρο του, μία εβδομάδα πριν παρουσιάσει το δικό της όραμα για το Brexit η Τερέζα Μέι, σε ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει στη Φλωρεντία, ο Τζόνσον αναλύει θέματα που δεν άπτονται της αρμοδιότητάς του και σε ορισμένα σημεία μοιάζει να διαφωνεί με την προσέγγιση της κυβέρνησης για το «διαζύγιο» με την Ε.Ε. Η παρέμβαση αυτή ενέτεινε τις εικασίες ότι μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος από τη Μέι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης